Od jakiegoś czasu pytacie o szkolenia jesienno – zimowe. Otóż są już terminy 🙂
Szkolenia będą w Warszawie, we Wrocławiu, w Gdańsku i w Poznaniu.
Szczegóły poniżej.
Warszawa:
adres: ul. Królowej Marysieńki 96 B
cena 560 zł – szkolenie jest jednodniowe. Grupy maksymalnie 8 osobowe.
10.11.2018 (sobota) 9.00 – 18.00
11.11.2018 (niedziela) 9.00 – 18.00
Wrocław:
adres: Stowarzyszenie Tratwa, ul. Legnicka 65
Cena 550 zł – szkolenie jest jednodniowe. Grupy maksymalnie 8 osobowe.
29.09.2018 (sobota) 9.00 – 18.00 (brak miejsc)
30.09.2018 (niedziela) 9.00 – 18.00 (brak miejsc)
Poznań
adres: ul. Mickiewicza 27 (Cafe Dylemat)
Cena 560 zł – szkolenie jednodniowe. Grupa 8 osobowe.
23.09. 2018 (niedziela)9.00 – 18.00
28.10.2018 (niedziela) 9.00 – 18.00
Gdańsk
cena 550 zł
adres – mieszkanie prywatne, podam w wiadomosci osobom zainteresowanym (dzielnica Stogi)
06.10 (sobota) maksymalnie 6 osób, godz 9-18 (brak miejsc)
07.10. (niedziela) maksymalnie 6 osób, godz 9-18 (brak miejsc)
Każdy uczestnik dostanie na własność zestaw do pierniczenia:
-szablon kulinarny – prezent od Szablony Kulinarne
– 7 barwników w proszku
-100 woreczków foliowych (takich, jakich sama używam do lukrowania)
– zestaw pędzelków
-paletkę do barwników
– metalową foremkę do ciastek – prezent od Pogięci
-specjalny szpikulec do lukru Słodkaś (bardzo pomocny przy drobnych zdobieniach)
-notesik i długopis
– bawełniany fartuszek
– pudełka do spakowania pierniczków(od Pudełeczka na ciasteczka )
-coś słodkiego
– dyplom od „A ja to pierniczę”
Poza tym w cenę wliczony jest obiad, kawa i herbata
Na czas szkolenia zapewniam wszystkie niezbędne materiały – pierniczki, ręczniki papierowe, kubeczki, mikser :). Nic nie trzeba z sobą zabierać. Ale zaznaczam, że nie używam rękawów cukierniczych i tylek (nawet do różyczek i listków!) – zdobimy z woreczka.
Na szkoleniu chcę zaprezentować przede wszystkim wiedzę dotyczącą:
-robienia lukru, odpowiedniej gęstości do konkretnych typów zdobień (koronka, kwiatki, wypełnianie całego ciastka itd).
Różne gęstości lukru to podstawa w pracy z tym tworzywem. Sprawia najwięcej trudności zarówno początkującym, jak i bardziej zaawansowanym lukrującym. Dlatego na tym czynniku skupimy się najbardziej.
-różnych metod suszenia
-używania barwników w proszku oraz wszystkiego, czego nauczyłam się o mieszaniu kolorów
– unikania błędów, które skutkują plamami, przebarwieniami i innymi dziwnymi niespodziankami (bo przerobiłam chyba wszystkie na własnej skórze)
– całej mojej wiedzy na ten temat – od A do Z
Poza tym, po szkoleniu przyjmuję wszystkie kursantki do naszej poszkoleniowej grupy na facebooku, gdzie systematycznie wymieniamy się całą naszą wiedzą i doświadczeniami. To naprawdę fantastyczna grupa wsparcia:)
Poniżej zdobienia, które będziemy ćwiczyć:
1. Różyczki na mokro. Jak je zrobić, by wyglądały tak, jak zdjęciu poniżej (nie, nie wystarczy pomerdać byle jak w lukrze:P) oraz koronka półprzezroczysta – czyli zrobimy taki pierniczek w kształcie dzwonka.
2. Wzór deseczek i wieniec z ostrokrzewu. ORAZ nauczymy się robić piękne różyczki, które widać na zdjęciu – te lezące na i pod paterą.
3. Gwiazdor lub, jak wolicie, Święty Mikołaj. Z tym będzie trochę zabawy, bo dostaniecie pierniczki z białym tłem – resztę zrobicie same.
4. Pierniczek wykonany z pomocą szablonu.
Jak widać szkolenie ambitne. Nie bedzie czasu na pogaduchy. Czeka nas ciężka praca z bardzo krótką przerwą na obiad. Te, które były – wiedzą.
Opowiadając na częste pytania o stopień trudności szkolenia. Nie jest trudne, ale wyczerpujące fizycznie. Każda osoba da sobie radę. Różny może być efekt końcowy, ale nieskromnie muszę powiedzieć, że udało mi się zaszczepić bakcyla w osobach, które lukier widziały pierwszy raz na moim szkoleniu. Zajrzyjcie chociażby na Facebook i znajdźcie PiernikoMania, Ciasteczkowa Czarodziejka, Z sercem robione, Lukrowany Butik i wiele innych!
Aby się zapisać, najlepiej dzwońcie pod nr 504678861. Lub piszcie na priv na fb. Najdłużej odpowiadam na wiadomosci wysłane na pocztę (czyli przez formularz kontaktowy…).
Do zobaczenia!!!!!
https://www.facebook.com/ajatopiernicze
PS A tu efekty zeszłorocznych zmagań kursantek u A ja to pierniczę 🙂
Do zobaczenia!