Archiwa kategorii: Szkolenia

Szkolenia lato 2018

 

a ja to pierniczę szkolenie kielce olsztyn

Zapraszam Was na letnią turę szkoleń z pierniczenia i lukrowania. Będą to dwa weekendy w czerwcu:

1. Miejsce: Stryjewo 28 (piękna miejscowość koło Olsztyna :))

Czas: 23.06 (sobota) 9.00 do 19.00

Cena 530 zł  – szkolenie jednodniowe. Grupa maks 9 osobowa.

2.Miejsce: Kielce

Czas: 16.06 oraz 17.06 (szkolenia jednodniowe – sobota LUB niedziela) od 9.00 do 19.00

Cena 570 zł – szkolenie jednodniowe. Grupa w sobotę – 5 osób, w niedzielę – 9 osób.

PS Następne szkolenia będą prawdopodobnie we wrześniu – Wrocław i Poznań.  Ale jeśli znajdzie się grupa co najmniej 8 osobowa w innym mieście to przyjadę

 Każdy uczestnik dostanie na własność) zestaw do pierniczenia:

-szablon kulinarny – prezent od Szablony Kulinarne

– 7 barwników w proszku

-100 jednorazowych rękawów cukierniczych (takich, jakich sama używam do lukrowania)

– zestaw pędzelków

-paletkę do barwników

-specjalny szpikulec do lukru  Słodkaś (bardzo pomocny przy drobnych zdobieniach)

– metalową foremkę do ciastek – prezent od Pogięci

-notesik i długopis :)

– bawełniany fartuszek

–  pudełko do spakowania pierniczków od Pudełeczka na ciasteczka

-coś słodkiego :)

– dyplom od „A ja to pierniczę” :)

Poza tym w cenę wliczony jest obiad, kawa i herbata :)

Na czas szkolenia zapewniam wszystkie niezbędne materiały – pierniczki, ręczniki papierowe, kubeczki, mikser :). Nic nie trzeba z sobą zabierać.

Na szkoleniu chcę zaprezentować przede wszystkim wiedzę dotyczącą:

-robienia lukru, odpowiedniej gęstości do konkretnych typów zdobień (koronka, kwiatki, wypełnianie całego ciastka, postacie itd).

Różne gęstości  lukru to podstawa w pracy z tym tworzywem. Sprawia najwięcej trudności zarówno początkującym, jak i bardziej zaawansowanym lukrującym. Dlatego na tym czynniku skupimy się najbardziej.

-różnych metod suszenia

-używania barwników w proszku, żelu i w płynie oraz wszystkiego, czego nauczyłam się o mieszaniu kolorów

-podstawy malowania barwnikami na lukrze

– unikania błędów, które skutkują plamami, przebarwieniami i innymi dziwnymi niespodziankami (bo przerobiłam chyba wszystkie na własnej skórze)

– całej mojej wiedzy na ten temat – od A do Z, niczego nie ukrywam :)

Poza tym, po szkoleniu przyjmuję wszystkie kursantki do naszej poszkoleniowej grupy na facebooku, gdzie systematycznie wymieniamy się całą naszą wiedzą i doświadczeniami. To naprawdę fantastyczna grupa wsparcia:)

Poniżej zdobienia, które będziemy ćwiczyć:

1.  Różyczki na mokro moim sposobem:) Jak je zrobić, by za każdym razem wyglądały tak,  jak na zdjęciu poniżej na małym pierniczku (nie, nie wystarczy pomerdać byle jak w lukrze:P)

różyczki

2. Kwiatki i listki 3D widoczne obok dziewczynki.  Zrobimy je bez użycia tylki, prosto z woreczka. Tym sposobem możemy zrobić nawet najmniejsze kwiatuszki ) te na zdjęciu mają ok 3-4 mm średnicy.

Wycieniujemy tło i przeniesiemy na pierniczek wzór dziewczynki.

dziewuszka

 

3. Użyjemy szablonu od Szablony Kulinarne. Wzór szablonu jest niespodzianką :)

szablon

4.  Wylukrujemy tło metodą marble (marmurkową) a następnie napiszemy na nim taką sentencję tą oto czcionką :)

napis

Na koniec został nam bukiet polnych kwiatów. Maki 3D oraz stokrotki. Troszkę pobawimy się malowaniem barwnikami na pierniczkach – m.in. wycieniujemy tło.

maki

I to już wszystko. Materiału jest troszkę więcej, niż na poprzednich szkoleniach, dlatego dostaniecie aż trzy   pierniczki z gotowymi białymi tłami (pod dziewczynkę, maki i szablon)

Czeka nas ciężka praca z bardzo krótką przerwą na obiad. Te, które były – wiedzą :)

Opowiadając na częste pytania o stopień trudności szkolenia – każda moja uczennica wyszła ze szkolenia z własnoręcznie ozdobionymi pierniczkami. I jeszcze nikt mi nie uciekł :) Wszyscy dali radę. Różny może być efekt końcowy, ale nieskromnie muszę powiedzieć, że udało mi się zaszczepić bakcyla w osobach, które lukier widziały pierwszy raz na moim szkoleniu. Zajrzyjcie chociażby na Facebook i znajdźcie PiernikoMania, Ciasteczkowa Czarodziejka, Z sercem robione, Lukrowany Butik, Cymesik, Piernikarnik, Wypiekane Opowieści i wiele innych!

Aby się zapisać, najlepiej dzwońcie pod nr 504678861 (lub 502093920 jeśli tamten nie odpowiada…). Lub piszcie na priv na fb.

Do zobaczenia!!!!!

https://www.facebook.com/ajatopiernicze

 

Szkolenie kwiecień 2018

DSC_0113

Zapraszam Was na wyjątkowe szkolenie :) Będą kwiaty, napisy, postać w welonie i wiele innych :)

Miejsce: Poznań

Mickiewicza 27 (Cafe Dylemat)

Kiedy?

7.04 (sobota) 9.00 do 18.00

8.04. (niedziela) 9.00 do 18.00

Cena 560 zł lub 490zł * – szkolenie jednodniowe. Grupy 8-9 osobowe.

*Jest możliwość obniżenia ceny o 70 zł (wtedy zestaw, który zabieracie do domu to tylko pudełko z Waszymi piernikami,  notes i długopis oraz gratisy od sponsorów, czyli szablon i foremka. Fartuszek i inne narzędzia dostaniecie na czas szkolenia ale będą do zwrotu :))

 

Każdy uczestnik dostanie na własność (dotyczy osób, które zapłaciły pełną stawkę 560 zł) zestaw do pierniczenia:

-szablon kulinarny – prezent od Szablony Kulinarne

– 7 barwników w proszku

-100 jednorazowych rękawów cukierniczych (takich, jakich sama używam do lukrowania)

– zestaw pędzelków

-paletkę do barwników

-specjalny szpikulec do lukru  Słodkaś (bardzo pomocny przy drobnych zdobieniach)

– metalową foremkę do ciastek – prezent od Pogięci

-notesik i długopis :)

– bawełniany fartuszek

–  pudełko do spakowania pierniczków od Pudełeczka na ciasteczka

-coś słodkiego :)

– dyplom od „A ja to pierniczę” :)

Poza tym w cenę wliczony jest obiad, kawa i herbata :)

Na czas szkolenia zapewniam wszystkie niezbędne materiały – pierniczki, ręczniki papierowe, kubeczki, mikser :). Nic nie trzeba z sobą zabierać. Ale zaznaczam, że nie używam rękawów cukierniczych i tylek – zdobimy z woreczka :)

Na szkoleniu chcę zaprezentować przede wszystkim wiedzę dotyczącą:

-robienia lukru, odpowiedniej gęstości do konkretnych typów zdobień (koronka, kwiatki, wypełnianie całego ciastka, postacie itd).

Różne gęstości  lukru to podstawa w pracy z tym tworzywem. Sprawia najwięcej trudności zarówno początkującym, jak i bardziej zaawansowanym lukrującym. Dlatego na tym czynniku skupimy się najbardziej.

-różnych metod suszenia

-używania barwników w proszku, żelu i w płynie oraz wszystkiego, czego nauczyłam się o mieszaniu kolorów

-podstawy malowania barwnikami na lukrze

– unikania błędów, które skutkują plamami, przebarwieniami i innymi dziwnymi niespodziankami (bo przerobiłam chyba wszystkie na własnej skórze)

– całej mojej wiedzy na ten temat – od A do Z, niczego nie ukrywam :)

Poza tym, po szkoleniu przyjmuję wszystkie kursantki do naszej poszkoleniowej grupy na facebooku, gdzie systematycznie wymieniamy się całą naszą wiedzą i doświadczeniami. To naprawdę fantastyczna grupa wsparcia:)

Poniżej zdobienia, które będziemy ćwiczyć:

1.  Różyczki na mokro moim sposobem:) Jak je zrobić, by za każdym razem wyglądały tak,  jak na zdjęciu poniżej na małym pierniczku (nie, nie wystarczy pomerdać byle jak w lukrze:P)

DSC_0115

2. Trzy rodzaje kwiatków i listki 3D widoczne wokół dziewczynki.  Zrobimy je bez użycia tylki, prosto z woreczka. Tym sposobem możemy zrobić nawet najmniejsze kwiatuszki ) te na zdjęciu mają ok 3-4 mm średnicy.

Przeniesiemy na pierniczek wzór dziewczynki i ją wylukrujemy (widzicie przezroczysty welon? :))

DSC_0114

 

3. Użyjemy szablonu od Szablony Kulinarne. Wzór szablonu jest niespodzianką :)

DSC_0118

4.  Wylukrujemy tło metodą marble (marmurkową) a następnie napiszemy na nim taką sentencję tą oto czcionką :)

DSC_0115

Na koniec został nam bukiet polnych kwiatów. Maki 3D oraz stokrotki. Troszkę pobawimy się malowaniem barwnikami na pierniczkach – m.in. wycieniujemy tło.

DSC_0117

I to już wszystko. Materiału jest troszkę więcej, niż na poprzednich szkoleniach, dlatego dostaniecie aż trzy   pierniczki z gotowymi białymi tłami (pod dziewczynkę, maki i szablon)

Czeka nas ciężka praca z bardzo krótką przerwą na obiad. Te, które były – wiedzą :)

Opowiadając na częste pytania o stopień trudności szkolenia. Nie jest trudne, ale wyczerpujące fizycznie :) Każda osoba da sobie radę. Różny może być efekt końcowy, ale nieskromnie muszę powiedzieć, że udało mi się zaszczepić bakcyla w osobach, które lukier widziały pierwszy raz na moim szkoleniu. Zajrzyjcie chociażby na Facebook i znajdźcie PiernikoMania, Ciasteczkowa Czarodziejka, Z sercem robione, Lukrowany Butik, Cymesik, Piernikarnik, Wypiekane Opowieści i wiele innych!

Aby się zapisać, najlepiej dzwońcie pod nr 504678861. Lub piszcie na priv na fb. Najdłużej odpowiadam na wiadomosci wysłane na pocztę (czyli przez formularz kontaktowy…).

Do zobaczenia!!!!!

https://www.facebook.com/ajatopiernicze

Szkolenia wiosna 2018

Zapraszam na wiosenno-wielkanocne szkolenia w Poznaniu i we Wrocławiu.

wszystkie

Wrocław:

adres: Stowarzyszenie Tratwa, ul. Legnicka 65

Cena 570 zł – szkolenie jest jednodniowe. Grupy 9 osobowe.

24.02. (sobota) 9.00 – 18.00

25.02. (niedziela) 9.00 – 18.00

Poznań

adres: Mickiewicza 27 (Cafe Dylemat)

Cena 560 zł – szkolenie jednodniowe. Grupy 8 osobowe.

04.02. (niedziela)9.00 – 18.00

10.03. (sobota) 9.00 – 18.00

11.03. (niedziela) 9.00 – 18.00

Każdy uczestnik dostanie na własność zestaw do pierniczenia:

-szablon kulinarny – prezent od Szablony Kulinarne

– 7 barwników w proszku

-100 jednorazowych rękawów cukierniczych (takich, jakich sama używam do lukrowania)

– zestaw pędzelków

-paletkę do barwników

-specjalny szpikulec do lukru  Słodkaś (bardzo pomocny przy drobnych zdobieniach)

– metalową foremkę do ciastek – prezent od Pogięci

-notesik i długopis :)

– bawełniany fartuszek

–  pudełka do spakowania pierniczków(od Pudełeczka na ciasteczka )

-coś słodkiego :)

– dyplom od „A ja to pierniczę” :)

Poza tym w cenę wliczony jest obiad, kawa i herbata :)

Na czas szkolenia zapewniam wszystkie niezbędne materiały – pierniczki, ręczniki papierowe, kubeczki, mikser :). Nic nie trzeba z sobą zabierać. Ale zaznaczam, że nie używam rękawów cukierniczych i tylek – zdobimy z woreczka :)

Na szkoleniu chcę zaprezentować przede wszystkim wiedzę dotyczącą:

-robienia lukru, odpowiedniej gęstości do konkretnych typów zdobień (koronka, kwiatki, wypełnianie całego ciastka, postacie itd).

-różnych metod suszenia

-używania barwników w proszku oraz wszystkiego, czego nauczyłam się o mieszaniu kolorów

-podstawy malowania barwnikami na lukrze

– unikania błędów, które skutkują plamami, przebarwieniami i innymi dziwnymi niespodziankami (bo przerobiłam chyba wszystkie na własnej skórze)

– całej mojej wiedzy na ten temat – od A do Z

Poza tym, po szkoleniu przyjmuję wszystkie kursantki do naszej poszkoleniowej grupy na facebooku, gdzie systematycznie wymieniamy się całą naszą wiedzą i doświadczeniami. Jest tam naprawdę sympatycznie :)

Poniżej zdobienia, które będziemy ćwiczyć:

1.  Różyczki na mokro moim sposobem:) Jak je zrobić, by za każdym razem wyglądały tak,  jak na zdjęciu poniżej (nie, nie wystarczy pomerdać byle jak w lukrze:P)

rózyczki

2. Różyczki i listki 3D, które zrobimy bez użycia tylki, prosto z woreczka. Tym sposobem możemy zrobić nawet najmniejsze kwiatuszki ) te na zdjęciu mają ok 3-4 mm średnicy.

Pokażę, jak zrobić wzór koszyczka (dziewczynka trzyma taki w rączce).

Pomalujemy tło piernika barwnikami.

Wylukrujemy dziewczynkę z koszem kwiatów (wzór inspirowany twórczością Sara Kay)

dziewczynka

3. Użyjemy szablonu od Szablony Kulinarne. Wzór szablonu jest niespodzianką :)

szablony kulinarne

4. Pokażę, jak wycieniować lukier, by uzyskać efekt przejscią koloru (ombre). Na koniec ozdobimy pierniczki koronkami z lukru (pokażę, jak zrobić ładną  koronkę i przekażę kilka trików ;))

cieniowanie a ja to pierniczę

Czeka nas ciężka praca z bardzo krótką przerwą na obiad. Te, które były – wiedzą :)

Opowiadając na częste pytania o stopień trudności szkolenia. Nie jest trudne, ale wyczerpujące fizycznie :) Każda osoba da sobie radę. Różny może być efekt końcowy, ale nieskromnie muszę powiedzieć, że udało mi się zaszczepić bakcyla w osobach, które lukier widziały pierwszy raz na moim szkoleniu. Zajrzyjcie chociażby na Facebook i znajdźcie PiernikoMania, Ciasteczkowa Czarodziejka, Z sercem robione, Lukrowany Butik, Cymesik, Piernikarnik, Wypiekane Opowieści i wiele innych!

Aby się zapisać, najlepiej dzwońcie pod nr 504678861. Lub piszcie na priv na fb. Najdłużej odpowiadam na wiadomosci wysłane na pocztę (czyli przez formularz kontaktowy…).

Do zobaczenia!!!!!

https://www.facebook.com/ajatopiernicze

Na koniec pokażę efekty zmagań uczestniczek ostatniego szkolenia:

DSC_0095[1]

DSC_0090[1]

DSC_0092[1]

DSC_0093[1]

DSC_0091[1]

Szkolenia zima 2017

Lato w pełni, jednak czas już pomyśleć o zimowych wzorach, bo ani się obejrzymy, a tir z Coca Colą pojawi się w telewizorach…

Szkolenia będą we Wrocławiu i w Poznaniu.

Szczegóły poniżej.

Wrocław:

adres: Stowarzyszenie Tratwa, ul. Legnicka 65

Cena 530 zł – szkolenie jest jednodniowe. Grupy 9 osobowe.

16.09. (sobota) 9.00 – 18.00

17.09. (niedziela) 9.00 – 18.00

18.11. (sobota) 9.00-18.00

19.11. (niedziela) 9.00 – 18.00

Poznań

adres: ul. Czartoria 9

Cena 500 zł – szkolenie jednodniowe. Grupy 5 osobowe.

23.09. (sobota)9.00 – 18.00

30.09. (sobota) 9.00 – 18.00

07.10. (sobota) 9.00 – 18.00

28.10. (sobota) 9.00 – 18.00

11.11. (sobota) 9.00-18.00

Każdy uczestnik dostanie na własność zestaw do pierniczenia:

-szablon kulinarny – prezent od Szablony Kulinarne

– 7 barwników w proszku

-100 woreczków foliowych (takich, jakich sama używam do lukrowania)

– zestaw pędzelków

-specjalny szpikulec do lukru (bardzo pomocny przy drobnych zdobieniach)

-tylkę „łezkę” Wilton 102

-notesik i długopis :)

– bawełniany fartuszek

–  pudełka do spakowania pierniczków(od Pudełeczka na ciasteczka )

-coś słodkiego :)

– dyplom od „A ja to pierniczę” :)

Poza tym w cenę wliczony jest obiad, kawa i herbata :)

Na czas szkolenia zapewniam wszystkie niezbędne materiały – pierniczki, ręczniki papierowe, kubeczki, mikser :). Nic nie trzeba z sobą zabierać. Ale zaznaczam, że nie używam rękawów cukierniczych i tylek (tylko różyczki) – zdobimy z woreczka :) Choć pokażę Wam, jak zrobić takie różyczki i bez tylki.

Na szkoleniu chcę zaprezentować przede wszystkim wiedzę dotyczącą:

-robienia lukru, odpowiedniej gęstości do konkretnych typów zdobień (koronka, kwiatki, wypełnianie całego ciastka itd).

-różnych metod suszenia

-używania barwników w proszku oraz wszystkiego, czego nauczyłam się o mieszaniu kolorów

– unikania błędów, które skutkują plamami, przebarwieniami i innymi dziwnymi niespodziankami (bo przerobiłam chyba wszystkie na własnej skórze)

– całej mojej wiedzy na ten temat – od A do Z

Poza tym, po szkoleniu przyjmuję wszystkie kursantki do naszej poszkoleniowej grupy na facebooku, gdzie systematycznie wymieniamy się całą naszą wiedzą i doświadczeniami. Jest tam naprawdę sympatycznie :)

Poniżej zdobienia, które będziemy ćwiczyć:

1.  Różyczki na mokro. Jak je zrobić, by wyglądały tak, jak zdjęciu poniżej (nie, nie wystarczy pomerdać byle jak w lukrze:P) oraz koronka półprzezroczysta – czyli zrobimy taki pierniczek w kształcie dzwonka.

DSC_0229

2. Wzór deseczek i wieniec z ostrokrzewu. ORAZ nauczymy się robić piękne różyczki, które widać na zdjęciu – te lezące na i pod paterą.

DSC_0231

3. Gwiazdor lub, jak wolicie, Święty Mikołaj. Z tym będzie trochę zabawy, bo dostaniecie pierniczki z białym tłem – resztę zrobicie same.

DSC_0226

4.Pierniczek ze śnieżynką, wykonaną za pomocą szablonu od Szablony Kulinarne

DSC_0228

Jak widać szkolenie ambitne. Nie bedzie czasu na pogaduchy. Czeka nas ciężka praca z bardzo krótką przerwą na obiad. Te, które były – wiedzą :)

Opowiadając na częste pytania o stopień trudności szkolenia. Nie jest trudne, ale wyczerpujące fizycznie :) Każda osoba da sobie radę. Różny może być efekt końcowy, ale nieskromnie muszę powiedzieć, że udało mi się zaszczepić bakcyla w osobach, które lukier widziały pierwszy raz na moim szkoleniu. Zajrzyjcie chociażby na Facebook i znajdźcie PiernikoMania, Ciasteczkowa Czarodziejka, Z sercem robione, Lukrowany Butik i wiele innych!

Aby się zapisać, najlepiej dzwońcie pod nr 504678861. Lub piszcie na priv na fb. Najdłużej odpowiadam na wiadomosci wysłane na pocztę (czyli przez formularz kontaktowy…).

Do zobaczenia!!!!!

https://www.facebook.com/ajatopiernicze

Szkolenia lato 2017 Poznań i Gdańsk

W związku z bardzo dużym zainteresowaniem szkoleniami wiosennymi, powtarzam je w czerwcu i lipcu. Program będzie bardzo podobny, ponieważ zawiera wszystkie techniki, jakich używam przy ozdabianiu pierniczków.

Szkolenie trwa jeden dzień (9godzin).

Terminy:

Poznań (maksymalnie 5 osób)  cena 500 zł. Godziny 9.00 – 18.00:

10.06. (sobota)

25.06 (niedziela)

29.07 (sobota)

30.07 (niedziela)

Gdańsk (maksymalnie 9 osób) cena 560 zł:

22.07 (sobota)

23.07 (niedziela)

Zapisy przyjmuję telefonicznie (504678861) lub przez wiadomosc prywatną na fb (https://pl-pl.facebook.com/ajatopiernicze)

Każdy uczestnik dostanie na własność zestaw do pierniczenia:

-szablon kulinarny i specjalną szpatułkę – prezent od Szablony Kulinarne

-barwniki w proszku

-zestaw 15 pędzelków

-100 woreczków dekoratorskich jednorazowych (takich, jakich sama używam do lukrowania)

-specjalny szpikulec do lukru (bardzo pomocny przy drobnych zdobieniach)

-tylkę „łezkę” do kwiatków

-pudełko od Pudełeczka na ciasteczka

-notesik i długopis

– bawełniany fartuszek z moim logo

-coś słodkiego

– pamiątkowy dyplom od „A ja to pierniczę”

Poza tym w cenę wliczony jest obiad, kawa i herbata

Na czas szkolenia zapewniam wszystkie niezbędne materiały – pierniczki, ręczniki papierowe, kubeczki, mikser:). Nic nie trzeba z sobą zabierać.

Na szkoleniu chcę zaprezentować przede wszystkim wiedzę dotyczącą:

-robienia lukru, odpowiedniej gęstości do konkretnych typów zdobień (koronka, kwiatki, szablon, wypełnianie całego ciastka itd).

-różnych metod suszenia

-używania barwników w proszku, żelu, w płynie oraz wszystkiego, czego nauczyłam się o mieszaniu kolorów

– unikania błędów, które skutkują plamami, przebarwieniami i innymi dziwnymi niespodziankami (bo przerobiłam chyba wszystkie na własnej skórze)

– całej mojej wiedzy na temat lukru, pierniczków, prowadzenia własnej działalności

Poza tym, po szkoleniu przyjmuję wszystkie kursantki do naszej poszkoleniowej grupy na facebooku, gdzie systematycznie wymieniamy się całą naszą wiedzą i doświadczeniami. Jest tam naprawdę sympatycznie :)

Poniżej zdobienia, które będziemy ćwiczyć:

szkolenie a ja to piernicze

 

szkolenie a ja to pierniczę 4

szkolenie a ja to pierniczę 3

a ja to pierniczę szkolenie 2

(obrazek na podstawie grafiki autorstwa Mariny Fedotovej)

a ja to pierniczę szkolenie 1

Opowiadając na częste pytania o stopień trudności szkolenia. Nie jest trudne, ale wyczerpujące fizycznie. Szkolenie trwa 9 godzin z jedną, krótką przerwą na obiad.

Każda osoba da sobie radę. Różny może być efekt końcowy, ale nieskromnie muszę powiedzieć, że udało mi się zaszczepić bakcyla nawet w osobach, które lukier widziały pierwszy raz na moim szkoleniu. Zajrzyjcie chociażby na Facebook i znajdźcie PiernikoMania, Ciasteczkowa Czarodziejka, Z sercem robione, Lukrowany Butik, Chacho Ciacho, Wypiekane Opowieści, Cymesik, Piernikowy Świat , Crazy Agnes , Lukrecja , Lukrowe Atelier , Słodki zawrót Głowy , Piernikowy czar i wiele innych!

Aby się zapisać, najlepiej dzwońcie pod nr 504678861. Lub piszcie na priv na fb. Lepiej nie piszcie na maila, bo wiadomości wskakują w spam i czasem mi to gdzieś umyka…

Uwaga – po kilku nieprzyjemnych doświadczeniach z zeszłego roku, na listę uczestników wpisuję osoby, które wpłacą już zadatek.

Do zobaczenia!!!!!

https://www.facebook.com/ajatopiernicze

Szkolenia wiosna 2017

Oto plan szkoleń na wiosnę 2017.

POZNAŃ

Cena 500 zł – ilość osób na jednym szkoleniu to maksymalnie 5

Daty (w tej chwili są to same niedziele, ale jeśli będzie więcej chętnych – mogę ustalić jakiś sobotni termin)

05.02

19.02.

26.02.

19.03.

26.03.

23.04

Godzina 9.00 do 17.30

Ilość miejsc: maksymalnie 5 osób

Zapisy przyjmuję telefonicznie (504678861) lub przez wiadomosc prywatną na fb (https://pl-pl.facebook.com/ajatopiernicze)

Każdy uczestnik dostanie na własność zestaw do pierniczenia:

-szablon kulinarny i specjalną szpatułkę – prezent od Szablony Kulinarne

-barwniki w proszku

-zestaw 10 pędzelków

-plastikową paletkę do farbek

-100 woreczków foliowych (takich, jakich sama używam do lukrowania)

-specjalny szpikulec do lukru (bardzo pomocny przy drobnych zdobieniach)

-kilka worków cukierniczych jednorazowych

-tylkę „łezkę” Wilton 102

-tylkę listek Wilton nr 352

-pudełko od Pudełeczka na ciasteczka

-notesik i długopis

– bawełniany fartuszek z moim logo

-coś słodkiego

– pamiątkowy dyplom od „A ja to pierniczę”

Poza tym w cenę wliczony jest obiad, kawa i herbata

Na czas szkolenia zapewniam wszystkie niezbędne materiały – pierniczki, ręczniki papierowe, kubeczki, mikser:). Nic nie trzeba z sobą zabierać. Ale zaznaczam, że nie używam rękawów cukierniczych i tylek (tylko różyczki i listki) – zdobimy z woreczka

Na szkoleniu chcę zaprezentować przede wszystkim wiedzę dotyczącą:

-robienia lukru, odpowiedniej gęstości do konkretnych typów zdobień (koronka, kwiatki, wypełnianie całego ciastka itd).

-różnych metod suszenia

-używania barwników w proszku oraz wszystkiego, czego nauczyłam się o mieszaniu kolorów

– unikania błędów, które skutkują plamami, przebarwieniami i innymi dziwnymi niespodziankami (bo przerobiłam chyba wszystkie na własnej skórze)

– całej mojej wiedzy na ten temat – od A do Z

Poza tym, po szkoleniu przyjmuję wszystkie kursantki do naszej poszkoleniowej grupy na facebooku, gdzie systematycznie wymieniamy się całą naszą wiedzą i doświadczeniami. Jest tam naprawdę sympatycznie.

Poniżej zdobienia, które będziemy ćwiczyć:

1. Pierniczek serce ozdobione za pomocą szablonu od Szablony Kulinarne

szkol2

2. Różyczki i listki wykonane z tylki. Oraz wypełnienie lukrem całego ciastka i wycieniowanie go nową metodą, którą pokazała moja uczennica, Kasia Czechowska ze Słodki zawrót głowy

szkol1

3. Ciasteczko, które zajmie nam chyba najwięcej czasu, czyli grafika Sarah Kay wykonana lukrem i pomalowana barwnikami.

szkol3

4. Różyczki na mokro (kształt pierniczka wybierzemy na szkoleniu)

szkol4

 

Opowiadając na częste pytania o stopień trudności szkolenia. Nie jest trudne, ale wyczerpujące fizycznie. Szkolenie trwa prawie 9 godzin (koniec o 17.30 podany jest tak orientacyjne) z jedną, krótką przerwą na obiad.

Każda osoba da sobie radę. Różny może być efekt końcowy, ale nieskromnie muszę powiedzieć, że udało mi się zaszczepić bakcyla nawet w osobach, które lukier widziały pierwszy raz na moim szkoleniu. Zajrzyjcie chociażby na Facebook i znajdźcie PiernikoMania, Ciasteczkowa Czarodziejka, Z sercem robione, Lukrowany Butik, Chacho Ciacho, Cymesik i wiele innych!

Aby się zapisać, najlepiej dzwońcie pod nr 504678861. Lub piszcie na priv na fb.

Uwaga – po kilku doświadczeniach z zeszłego roku, na listę uczestników wpisuję osoby, które wpłacą już zadatek.

Do zobaczenia!!!!!

https://www.facebook.com/ajatopiernicze

Ostatnie szkolenia 2016

Dzieci pomaszerowały z tornistrami do szkół, więc czas najwyższy pomyśleć o… Bożym Narodzeniu :) Szkolenia z dekorowania pierniczków w klimacie świątecznym odbędą się w październiku – w Poznaniu i Wrocławiu.

No to lecimy z planem:

POZNAŃ

Cena 400 zł

8.10 (sobota) oraz 9.10 (niedziela). Są to dwa szkolenia JEDNODNIOWE (dwa dni – dwie grupy).

Miejsce – moje mieszkanie: POZNAŃ, ul Czartoria 9

Godzina 9.30 do 18.00

Ilość miejsc: maksymalnie 5 osób

WROCŁAW

I tu niespodzianka! W jednym budynku w tym samym terminie odbędą się dwa szkolenia. Tyle, że w różnych salach. W jednej sali będę ja a w drugiej… Beata Prusak z Pierniczki do zadań specjalnych :) Jeśli ktoś chce wziąć udział w dwóch szkoleniach, nie ma problemu. Bo obydwie będziemy tam w sobotę i niedzielę.

Cena 450 zl za moje szkolenie

29.10 i 30.10 (sobota i niedziela – przypominam, to szkolenia jednodniowe)

Miejsce: Stowarzyszenie TRATWA ul. Legnicka 65

Godziny od 9.30 do 18.00.

Ilość miejsc: 9 osób na każdy dzień.

UWAGA! Jeśli będą chętni, ustalę dodatkowy termin na szkolenie w Poznaniu. Najprędzej drugi weekend listopada. Warunki i program, jak na szkoleniu październikowym.

Każdy uczestnik dostanie na własność zestaw do pierniczenia:

-szablon kulinarny – prezent od Szablony Kulinarne

-foremkę  – prezent od Cookieland Cutters

– 7 barwników w proszku

-100 woreczków foliowych (takich, jakich sama używam do lukrowania)

– dwa pędzelki

-specjalny szpikulec do lukru (bardzo pomocny przy drobnych zdobieniach)

-worek cukierniczy jednorazowy

-tylkę „łezkę” Wilton 102

-notesik i długopis :)

– bawełniany fartuszek

–  pudełka do spakowania pierniczków(od Pudełeczka na ciasteczka )

-coś słodkiego :)

– dyplom od „A ja to pierniczę” :)

Poza tym w cenę wliczony jest obiad, kawa i herbata :)

Na czas szkolenia zapewniam wszystkie niezbędne materiały – pierniczki, ręczniki papierowe, kubeczki, mikser :). Nic nie trzeba z sobą zabierać. Ale zaznaczam, że nie używam rękawów cukierniczych i tylek (tylko różyczki) – zdobimy z woreczka :)

Na szkoleniu chcę zaprezentować przede wszystkim wiedzę dotyczącą:

-robienia lukru, odpowiedniej gęstości do konkretnych typów zdobień (koronka, kwiatki, wypełnianie całego ciastka itd).

-różnych metod suszenia

-używania barwników w proszku oraz wszystkiego, czego nauczyłam się o mieszaniu kolorów

– unikania błędów, które skutkują plamami, przebarwieniami i innymi dziwnymi niespodziankami (bo przerobiłam chyba wszystkie na własnej skórze)

– całej mojej wiedzy na ten temat – od A do Z

Poza tym, po szkoleniu przyjmuję wszystkie kursantki do naszej poszkoleniowej grupy na facebooku, gdzie systematycznie wymieniamy się całą naszą wiedzą i doświadczeniami. Jest tam naprawdę sympatycznie :) Mamy już nawet za sobą jeden zlot popierniczonych – z którego wkrótce zdam relację.

Poniżej zdobienia, które będziemy ćwiczyć:

1.  Różyczki na mokro. Jak je zrobić, by wyglądały tak, jak zdjęciu poniżej (nie, nie wystarczy pomerdać byle jak w lukrze:P) oraz koronka półprzezroczysta – czyli zrobimy taki pierniczek w kształcie dzwonka.

DSC_0229

2. Wzór deseczek i wieniec z ostrokrzewu. ORAZ nauczymy się robić piękne różyczki, które widać na zdjęciu – te lezące na i pod paterą.

DSC_0231

3. Gwiazdor lub, jak wolicie, Święty Mikołaj. Z tym będzie trochę zabawy, bo dostaniecie pierniczki z białym tłem – resztę zrobicie same.

DSC_0226

4.Pierniczek ze śnieżynką, wykonaną za pomocą szablonu od Szablony Kulinarne

DSC_0228

Jak widać szkolenie ambitne. Nie bedzie czasu na pogaduchy. Czeka nas ciężka praca z bardzo krótką przerwą na obiad. Te, które były – wiedzą :)

Opowiadając na częste pytania o stopień trudności szkolenia. Nie jest trudne, ale wyczerpujące fizycznie :) Każda osoba da sobie radę. Różny może być efekt końcowy, ale nieskromnie muszę powiedzieć, że udało mi się zaszczepić bakcyla w osobach, które lukier widziały pierwszy raz na moim szkoleniu. Zajrzyjcie chociażby na Facebook i znajdźcie PiernikoMania, Ciasteczkowa Czarodziejka, Z sercem robione, Lukrowany Butik i wiele innych!

Aby się zapisać, najlepiej dzwońcie pod nr 504678861. Lub piszcie na priv na fb. Najdłużej odpowiadam na wiadomosci wysłane na pocztę (czyli przez formularz kontaktowy…).

Do zobaczenia!!!!!

https://www.facebook.com/ajatopiernicze

DSC_0225

Szkolenia lato 2016

Jak ten czas leci… Dopiero co malowaliśmy jajka na Wielkanoc a tu już lipiec zagląda nam przez ramię. No to nie traćmy czasu i przejdźmy do konkretów.

W lipcu odbędą się trzy cykle JEDNODNIOWYCH szkoleń. W Gdańsku, Poznaniu i Katowicach.

Gdańsk:

Cena 400 zl

9.07. oraz 10. 07. (sobota i niedziela – przypominam, to szkolenia jednodniowe)

Miejsce: Pracownia „Mróweczka” ul. Krzemowa 2

Godziny od 9.30 do 18.00.

Ilość miejsc: 9 osób na każdy dzień.

Poznań:

16.07. i 17.07.

Cena 380 zł

Miejsce: moje mieszkanie :)

Godziny 9.30 – 18.00

Ilość miejsc: 5 osób na każdy dzień.

Katowice

24.07.2016

Miejsce: Studio kulinarne „Pole do Popisu”, ul. Batorego 3

Cena 450 zł

Godziny 10.00 do 18.00 (może się przedłużyć, jak znam życie)

Ilość miejsc: 9 osób.

Odpowiedź na pierwsze pytanie, które ciśnie się Wam na usta: Ceny podyktowane są kosztami, jakie ponoszę w związku z dojazdem, noclegiem, wynajmem sali itd.

 

Każdy uczestnik dostanie na własność zestaw do pierniczenia:

-szablon kulinarny – prezent od Szablony Kulinarne

-foremkę w kształcie plakietki – prezent od Cookieland Cutters

– 7 barwników w proszku

-100 woreczków foliowych (takich, jakich sama używam do lukrowania)

– dwa pędzelki

-specjalny szpikulec do lukru (bardzo pomocny przy drobnych zdobieniach)

-worek cukierniczy jednorazowy

-tylkę „łezkę” Wilton 103

-gwóźdź plastikowy do wykonywania kwiatków z lukru

-notesik i długopis :)

– bawełniany fartuszek

– 4 małe pudełka na pierniki (od Pudełeczka na ciasteczka )

-coś słodkiego :)

– no i hicior – dyplom od „A ja to pierniczę” :)

Poza tym w cenę wliczony jest obiad, kawa i herbata :)

Na czas szkolenia zapewniam wszystkie niezbędne materiały – pierniczki, ręczniki papierowe, kubeczki, mikser :). Nic nie trzeba z sobą zabierać. Ale zaznaczam, że nie używam rękawów cukierniczych i tylek (tylko różyczki) – zdobimy z woreczka :)

Na szkoleniu chcę zaprezentować przede wszystkim wiedzę dotyczącą:

-robienia lukru, odpowiedniej gęstości do konkretnych typów zdobień (koronka, kwiatki, wypełnianie całego ciastka itd).

-różnych metod suszenia

-używania barwników w proszku oraz wszystkiego, czego nauczyłam się o mieszaniu kolorów

– unikania błędów, które skutkują plamami, przebarwieniami i innymi dziwnymi niespodziankami (bo przerobiłam chyba wszystkie na własnej skórze)

– całej mojej wiedzy na ten temat – od A do Z

Poza tym, po szkoleniu przyjmuję wszystkie kursantki do naszej poszkoleniowej grupy na facebooku, gdzie systematycznie wymieniamy się całą naszą wiedzą i doświadczeniami. Jest tam naprawdę sympatycznie – za kilka dni planujemy wspólne pierniczenie na żywo :)

Poniżej zdobienia, które będziemy ćwiczyć:

1.  Różyczki na mokro. Jak je zrobić, by wyglądały tak, jak zdjęciu poniżej (nie, nie wystarczy pomerdać byle jak w lukrze:P)

rozyczki

2. „Deseczki” i róże z lukru (nauczymy się robić otwarte i zamknięte różyczki tylką w kształcie łezki).

Poniżej zdjęcie poglądowe – nie będziemy robić pierników 19 centymetrowych, lecz trochę mniejsze :)

DSC_0200

3. Zośkę z koszyczkiem (czyli, jak przenieść obrazek na pierniczek)

girl

Tutaj dam pierniczki z gotowym tłem.

4. Wzór łowicki – jak to ugryźć :)

DSC_0204

5. Pobawimy się SZABLONEM od Szablony Kulinarne :)

Ospowiadając na częste pytania o stopień trudności szkolenia. Nie jest trudne, ale wyczerpujące fizycznie :) Naprawdę cały czas pracujemy (z tą przerwą na obiad, po której ciężko wrócić do pracy:P). Każda osoba da sobie radę. Różny może być efekt końcowy, ale nieskromnie muszę powiedzieć, że udało mi się zaszczepić bakcyla w osobach, które lukier widziały pierwszy raz na moim szkoleniu. Zajrzyjcie chociażby na stronę PiernikoMania na fb :)

Aby się zapisać, najlepiej dzwońcie pod nr 504678861. Lub piszcie na priv na fb. Najdłużej odpowiadam na wiadomosci wysłane na pocztę (czyli przez formularz kontkatowy…).

Do zobaczenia!!!!!

https://www.facebook.com/ajatopiernicze

Szkolenia kwiecień 2016

Witajcie!

Zapraszam Was na kolejne szkolenia z lukrowania pierniczków i tym razem aż na trzy :) Jedno w Tczewie 09.04.2016 (sobota) i dwa w Poznaniu (16.04. oraz 17.04.2016r – sobota, niedziela).

Ale zanim przejdziemy do konkretów, pozwolę sobie na krótką fotorelację ze szkoleń w lutym :)

12825590_1761357667431620_2112956045_n

12833318_1761357467431640_1067776496_n

12833463_1761357330764987_2135986655_n

12834636_1761357647431622_2042087999_n

12833413_1761357657431621_862304840_n

12804380_1761357294098324_1872955171_n

12833252_1761357650764955_1100567232_n

Ten ostatni wzór wyszedł całkiem spontanicznie i będzie też ćwiczony na szkoleniach w kwietniu.

A teraz trochę informacji, które Was interesują, czyli co, gdzie i kiedy.

Szkolenia są jednodniowe. Odbędą się 09.04. (sobota) w Tczewie (Dom Przedsiębiorcy, ul. Obrońców Westerplatte 3) oraz w Poznaniu 16. 04.2016 i 17.04.2016 (sobota i niedziela) w Poznaniu w Oberży pod Dzwonkiem (ul. Garbary 54).

Zaczynamy o godz. 10.00 kończymy o ok. 18.00 – czyli 8 godzin opierniczania się 😉

Cena szkolenia: 400 zł od osoby

Każdy uczestnik dostanie na własność zestaw do pierniczenia:

– 10 barwników w proszku

-100 woreczków foliowych (takich, jakich sama używam do lukrowania)

– dwa pędzelki

-specjalny szpikulec do lukru (bardzo pomocny przy drobnych zdobieniach)

-3 jednorazowe worki cukiernicze i tylkę gwiazdkę Wiltona

-notesik i długopis :)

– bawełniany fartuszek

– 5 małych pudełek na pierniki (od Pudełeczka na ciasteczka )

-coś słodkiego :)

 – dyplom od „A ja to pierniczę” :)

Poza tym w cenę wliczony jest obiad, kawa i herbata :)

Na czas szkolenia zapewniam wszystkie niezbędne materiały – pierniczki, ręczniki papierowe, kubeczki, mikser :). Nic nie trzeba z sobą zabierać. Ale zaznaczam, że nie używam rękawów cukierniczych i tylek (tylko różyczki) – zdobimy z woreczka :)

Na szkoleniu chcę zaprezentować przede wszystkim wiedzę dotyczącą:

-robienia lukru, odpowiedniej gęstości do konkretnych typów zdobień (koronka, kwiatki, wypełnianie całego ciastka itd).

-różnych metod suszenia

-używania barwników w proszku oraz wszystkiego, czego nauczyłam się o mieszaniu kolorów

– unikania błędów, które skutkują plamami, przebarwieniami i innymi dziwnymi niespodziankami (bo przerobiłam chyba wszystkie na własnej skórze)

– całej mojej wiedzy na ten temat – od A do Z

Poza tym, po szkoleniu przyjmuję wszystkie kursantki do naszej poszkoleniowej grupy na facebooku, gdzie systematycznie wymieniamy się całą naszą wiedzą i doświadczeniami. Jest tam naprawdę sympatycznie :)

Poniżej zdobienia, które będziemy ćwiczyć (nie sugerujcie się kształtami wielkanocnymi – na kwietniowe szkolenia upiekę neutralne kształty, takie jak plakietki, serduszka czy kółka)

1. Cieniowane tło (ombre)

tło

Jak zdążymy, to zrobimy sobie na nim jeszcze jakąś ładną koroneczkę.

2. Różyczki na mokro:

DSC_0239

3. Takie malowane tło (nie spękane, bo nie mamy warunków, ale to też ładnie się prezentuje – tak rustykalnie:), do tego półprzezroczysta koronka i różyczki z tylki gwiazdki.

krolik

Jeśli wystarczy czasu – pozłocimy różyczki.

4. Dziewczątko :)

dziewczynka

Tu się zagalopowałam i zrobiłam ją na cieniowanym tle a na szkoleniu będziemy ją robić po prostu na całym niebieskim.

5. I kura z czesanym lukrem, czyli tzw brush embroidery.

kura

6. Oraz taki koszyczek z kwiatami:

12833252_1761357650764955_1100567232_n

Na jedno szkolenie mogę przyjąć maksymalnie 9 osób.

UWAGA – Z tego, co zauważyłam na poprzednich szkoleniach, nowicjuszki radziły sobie bardzo dobrze, więc szkolenie dla każdego. Jednak najwięcej wyniosą z niego osoby, które miały jakąkolwiek styczność z lukrem królewskim.

Szkolenie jest bardzo intensywne i zastrzegam sobie możliwośc przedłużenia go do 19.00.

Aby się zapisać, piszcie wiadomości prywatne na moim profilu na facebooku (link poniżej) albo po prostu dzwońcie na 504678861.

Do zobaczenia!!!!!

https://www.facebook.com/ajatopiernicze