Archiwa kategorii: Szkolenia

Szkolenia zimowe 2018

Od jakiegoś czasu pytacie o szkolenia jesienno – zimowe. Otóż są już terminy :)

Szkolenia będą we Wrocławiu, w Gdańsku  i w Poznaniu.

Szczegóły poniżej.

Wrocław:

adres: Stowarzyszenie Tratwa, ul. Legnicka 65

Cena 550 zł – szkolenie jest jednodniowe. Grupy maksymalnie 8 osobowe.

29.09.2018 (sobota) 9.00 – 18.00

30.09.2018 (niedziela) 9.00 – 18.00

 

Poznań

adres: ul. Mickiewicza 27 (Cafe Dylemat)

Cena 560 zł – szkolenie jednodniowe. Grupa 8 osobowe.

23.09. 2018 (niedziela)9.00 – 18.00

Gdańsk

cena 550 zł

adres – mieszkanie prywatne, podam w wiadomosci osobom zainteresowanym (dzielnica Stogi)

06.10 (sobota) maksymalnie 6 osób, godz 9-18

07.10. (niedziela) maksymalnie 6 osób, godz 9-18

 

Każdy uczestnik dostanie na własność zestaw do pierniczenia:

-szablon kulinarny – prezent od Szablony Kulinarne

– 7 barwników w proszku

-100 woreczków foliowych (takich, jakich sama używam do lukrowania)

– zestaw pędzelków

-paletkę do barwników

– metalową foremkę do ciastek – prezent od Pogięci

-specjalny szpikulec do lukru  Słodkaś (bardzo pomocny przy drobnych zdobieniach)

-notesik i długopis :)

– bawełniany fartuszek

–  pudełka do spakowania pierniczków(od Pudełeczka na ciasteczka )

-coś słodkiego :)

– dyplom od „A ja to pierniczę” :)

Poza tym w cenę wliczony jest obiad, kawa i herbata :)

Na czas szkolenia zapewniam wszystkie niezbędne materiały – pierniczki, ręczniki papierowe, kubeczki, mikser :). Nic nie trzeba z sobą zabierać. Ale zaznaczam, że nie używam rękawów cukierniczych i tylek (nawet do różyczek i listków!) – zdobimy z woreczka.

 

Na szkoleniu chcę zaprezentować przede wszystkim wiedzę dotyczącą:

-robienia lukru, odpowiedniej gęstości do konkretnych typów zdobień (koronka, kwiatki, wypełnianie całego ciastka itd).

Różne gęstości  lukru to podstawa w pracy z tym tworzywem. Sprawia najwięcej trudności zarówno początkującym, jak i bardziej zaawansowanym lukrującym. Dlatego na tym czynniku skupimy się najbardziej.

-różnych metod suszenia

-używania barwników w proszku oraz wszystkiego, czego nauczyłam się o mieszaniu kolorów

– unikania błędów, które skutkują plamami, przebarwieniami i innymi dziwnymi niespodziankami (bo przerobiłam chyba wszystkie na własnej skórze)

– całej mojej wiedzy na ten temat – od A do Z

Poza tym, po szkoleniu przyjmuję wszystkie kursantki do naszej poszkoleniowej grupy na facebooku, gdzie systematycznie wymieniamy się całą naszą wiedzą i doświadczeniami. To naprawdę fantastyczna grupa wsparcia:)

Poniżej zdobienia, które będziemy ćwiczyć:

1.  Różyczki na mokro. Jak je zrobić, by wyglądały tak, jak zdjęciu poniżej (nie, nie wystarczy pomerdać byle jak w lukrze:P) oraz koronka półprzezroczysta – czyli zrobimy taki pierniczek w kształcie dzwonka.

DSC_0229

2. Wzór deseczek i wieniec z ostrokrzewu. ORAZ nauczymy się robić piękne różyczki, które widać na zdjęciu – te lezące na i pod paterą.

DSC_0231

3. Gwiazdor lub, jak wolicie, Święty Mikołaj. Z tym będzie trochę zabawy, bo dostaniecie pierniczki z białym tłem – resztę zrobicie same.

DSC_0226

4. Pierniczek wykonany z pomocą szablonu.

DSC_0228

Jak widać szkolenie ambitne. Nie bedzie czasu na pogaduchy. Czeka nas ciężka praca z bardzo krótką przerwą na obiad. Te, które były – wiedzą.

Opowiadając na częste pytania o stopień trudności szkolenia. Nie jest trudne, ale wyczerpujące fizycznie. Każda osoba da sobie radę. Różny może być efekt końcowy, ale nieskromnie muszę powiedzieć, że udało mi się zaszczepić bakcyla w osobach, które lukier widziały pierwszy raz na moim szkoleniu. Zajrzyjcie chociażby na Facebook i znajdźcie PiernikoMania, Ciasteczkowa Czarodziejka, Z sercem robione, Lukrowany Butik i wiele innych!

Aby się zapisać, najlepiej dzwońcie pod nr 504678861. Lub piszcie na priv na fb. Najdłużej odpowiadam na wiadomosci wysłane na pocztę (czyli przez formularz kontaktowy…).

Do zobaczenia!!!!!

https://www.facebook.com/ajatopiernicze

PS A tu efekty zeszłorocznych zmagań kursantek u A ja to pierniczę :)

DSC_0090[1]

DSC_0091[1]

DSC_0093[1]

DSC_0092[1]

DSC_0090[1]

DSC_0095[1]

Do zobaczenia!

Szkolenia lato 2018

 

a ja to pierniczę szkolenie kielce olsztyn

Zapraszam Was na letnią turę szkoleń z pierniczenia i lukrowania. Będą to dwa weekendy w czerwcu:

1. Miejsce: Stryjewo 28 (piękna miejscowość koło Olsztyna :))

Czas: 23.06 (sobota) 9.00 do 19.00

Cena 530 zł  – szkolenie jednodniowe. Grupa maks 9 osobowa.

2.Miejsce: Kielce

Czas: 16.06 oraz 17.06 (szkolenia jednodniowe – sobota LUB niedziela) od 9.00 do 19.00

Cena 570 zł – szkolenie jednodniowe. Grupa w sobotę – 5 osób, w niedzielę – 9 osób.

PS Następne szkolenia będą prawdopodobnie we wrześniu – Wrocław i Poznań.  Ale jeśli znajdzie się grupa co najmniej 8 osobowa w innym mieście to przyjadę

 Każdy uczestnik dostanie na własność) zestaw do pierniczenia:

-szablon kulinarny – prezent od Szablony Kulinarne

– 7 barwników w proszku

-100 jednorazowych rękawów cukierniczych (takich, jakich sama używam do lukrowania)

– zestaw pędzelków

-paletkę do barwników

-specjalny szpikulec do lukru  Słodkaś (bardzo pomocny przy drobnych zdobieniach)

– metalową foremkę do ciastek – prezent od Pogięci

-notesik i długopis :)

– bawełniany fartuszek

–  pudełko do spakowania pierniczków od Pudełeczka na ciasteczka

-coś słodkiego :)

– dyplom od „A ja to pierniczę” :)

Poza tym w cenę wliczony jest obiad, kawa i herbata :)

Na czas szkolenia zapewniam wszystkie niezbędne materiały – pierniczki, ręczniki papierowe, kubeczki, mikser :). Nic nie trzeba z sobą zabierać.

Na szkoleniu chcę zaprezentować przede wszystkim wiedzę dotyczącą:

-robienia lukru, odpowiedniej gęstości do konkretnych typów zdobień (koronka, kwiatki, wypełnianie całego ciastka, postacie itd).

Różne gęstości  lukru to podstawa w pracy z tym tworzywem. Sprawia najwięcej trudności zarówno początkującym, jak i bardziej zaawansowanym lukrującym. Dlatego na tym czynniku skupimy się najbardziej.

-różnych metod suszenia

-używania barwników w proszku, żelu i w płynie oraz wszystkiego, czego nauczyłam się o mieszaniu kolorów

-podstawy malowania barwnikami na lukrze

– unikania błędów, które skutkują plamami, przebarwieniami i innymi dziwnymi niespodziankami (bo przerobiłam chyba wszystkie na własnej skórze)

– całej mojej wiedzy na ten temat – od A do Z, niczego nie ukrywam :)

Poza tym, po szkoleniu przyjmuję wszystkie kursantki do naszej poszkoleniowej grupy na facebooku, gdzie systematycznie wymieniamy się całą naszą wiedzą i doświadczeniami. To naprawdę fantastyczna grupa wsparcia:)

Poniżej zdobienia, które będziemy ćwiczyć:

1.  Różyczki na mokro moim sposobem:) Jak je zrobić, by za każdym razem wyglądały tak,  jak na zdjęciu poniżej na małym pierniczku (nie, nie wystarczy pomerdać byle jak w lukrze:P)

różyczki

2. Kwiatki i listki 3D widoczne obok dziewczynki.  Zrobimy je bez użycia tylki, prosto z woreczka. Tym sposobem możemy zrobić nawet najmniejsze kwiatuszki ) te na zdjęciu mają ok 3-4 mm średnicy.

Wycieniujemy tło i przeniesiemy na pierniczek wzór dziewczynki.

dziewuszka

 

3. Użyjemy szablonu od Szablony Kulinarne. Wzór szablonu jest niespodzianką :)

szablon

4.  Wylukrujemy tło metodą marble (marmurkową) a następnie napiszemy na nim taką sentencję tą oto czcionką :)

napis

Na koniec został nam bukiet polnych kwiatów. Maki 3D oraz stokrotki. Troszkę pobawimy się malowaniem barwnikami na pierniczkach – m.in. wycieniujemy tło.

maki

I to już wszystko. Materiału jest troszkę więcej, niż na poprzednich szkoleniach, dlatego dostaniecie aż trzy   pierniczki z gotowymi białymi tłami (pod dziewczynkę, maki i szablon)

Czeka nas ciężka praca z bardzo krótką przerwą na obiad. Te, które były – wiedzą :)

Opowiadając na częste pytania o stopień trudności szkolenia – każda moja uczennica wyszła ze szkolenia z własnoręcznie ozdobionymi pierniczkami. I jeszcze nikt mi nie uciekł :) Wszyscy dali radę. Różny może być efekt końcowy, ale nieskromnie muszę powiedzieć, że udało mi się zaszczepić bakcyla w osobach, które lukier widziały pierwszy raz na moim szkoleniu. Zajrzyjcie chociażby na Facebook i znajdźcie PiernikoMania, Ciasteczkowa Czarodziejka, Z sercem robione, Lukrowany Butik, Cymesik, Piernikarnik, Wypiekane Opowieści i wiele innych!

Aby się zapisać, najlepiej dzwońcie pod nr 504678861 (lub 502093920 jeśli tamten nie odpowiada…). Lub piszcie na priv na fb.

Do zobaczenia!!!!!

https://www.facebook.com/ajatopiernicze

 

Szkolenie kwiecień 2018

DSC_0113

Zapraszam Was na wyjątkowe szkolenie :) Będą kwiaty, napisy, postać w welonie i wiele innych :)

Miejsce: Poznań

Mickiewicza 27 (Cafe Dylemat)

Kiedy?

7.04 (sobota) 9.00 do 18.00

8.04. (niedziela) 9.00 do 18.00

Cena 560 zł lub 490zł * – szkolenie jednodniowe. Grupy 8-9 osobowe.

*Jest możliwość obniżenia ceny o 70 zł (wtedy zestaw, który zabieracie do domu to tylko pudełko z Waszymi piernikami,  notes i długopis oraz gratisy od sponsorów, czyli szablon i foremka. Fartuszek i inne narzędzia dostaniecie na czas szkolenia ale będą do zwrotu :))

 

Każdy uczestnik dostanie na własność (dotyczy osób, które zapłaciły pełną stawkę 560 zł) zestaw do pierniczenia:

-szablon kulinarny – prezent od Szablony Kulinarne

– 7 barwników w proszku

-100 jednorazowych rękawów cukierniczych (takich, jakich sama używam do lukrowania)

– zestaw pędzelków

-paletkę do barwników

-specjalny szpikulec do lukru  Słodkaś (bardzo pomocny przy drobnych zdobieniach)

– metalową foremkę do ciastek – prezent od Pogięci

-notesik i długopis :)

– bawełniany fartuszek

–  pudełko do spakowania pierniczków od Pudełeczka na ciasteczka

-coś słodkiego :)

– dyplom od „A ja to pierniczę” :)

Poza tym w cenę wliczony jest obiad, kawa i herbata :)

Na czas szkolenia zapewniam wszystkie niezbędne materiały – pierniczki, ręczniki papierowe, kubeczki, mikser :). Nic nie trzeba z sobą zabierać. Ale zaznaczam, że nie używam rękawów cukierniczych i tylek – zdobimy z woreczka :)

Na szkoleniu chcę zaprezentować przede wszystkim wiedzę dotyczącą:

-robienia lukru, odpowiedniej gęstości do konkretnych typów zdobień (koronka, kwiatki, wypełnianie całego ciastka, postacie itd).

Różne gęstości  lukru to podstawa w pracy z tym tworzywem. Sprawia najwięcej trudności zarówno początkującym, jak i bardziej zaawansowanym lukrującym. Dlatego na tym czynniku skupimy się najbardziej.

-różnych metod suszenia

-używania barwników w proszku, żelu i w płynie oraz wszystkiego, czego nauczyłam się o mieszaniu kolorów

-podstawy malowania barwnikami na lukrze

– unikania błędów, które skutkują plamami, przebarwieniami i innymi dziwnymi niespodziankami (bo przerobiłam chyba wszystkie na własnej skórze)

– całej mojej wiedzy na ten temat – od A do Z, niczego nie ukrywam :)

Poza tym, po szkoleniu przyjmuję wszystkie kursantki do naszej poszkoleniowej grupy na facebooku, gdzie systematycznie wymieniamy się całą naszą wiedzą i doświadczeniami. To naprawdę fantastyczna grupa wsparcia:)

Poniżej zdobienia, które będziemy ćwiczyć:

1.  Różyczki na mokro moim sposobem:) Jak je zrobić, by za każdym razem wyglądały tak,  jak na zdjęciu poniżej na małym pierniczku (nie, nie wystarczy pomerdać byle jak w lukrze:P)

DSC_0115

2. Trzy rodzaje kwiatków i listki 3D widoczne wokół dziewczynki.  Zrobimy je bez użycia tylki, prosto z woreczka. Tym sposobem możemy zrobić nawet najmniejsze kwiatuszki ) te na zdjęciu mają ok 3-4 mm średnicy.

Przeniesiemy na pierniczek wzór dziewczynki i ją wylukrujemy (widzicie przezroczysty welon? :))

DSC_0114

 

3. Użyjemy szablonu od Szablony Kulinarne. Wzór szablonu jest niespodzianką :)

DSC_0118

4.  Wylukrujemy tło metodą marble (marmurkową) a następnie napiszemy na nim taką sentencję tą oto czcionką :)

DSC_0115

Na koniec został nam bukiet polnych kwiatów. Maki 3D oraz stokrotki. Troszkę pobawimy się malowaniem barwnikami na pierniczkach – m.in. wycieniujemy tło.

DSC_0117

I to już wszystko. Materiału jest troszkę więcej, niż na poprzednich szkoleniach, dlatego dostaniecie aż trzy   pierniczki z gotowymi białymi tłami (pod dziewczynkę, maki i szablon)

Czeka nas ciężka praca z bardzo krótką przerwą na obiad. Te, które były – wiedzą :)

Opowiadając na częste pytania o stopień trudności szkolenia. Nie jest trudne, ale wyczerpujące fizycznie :) Każda osoba da sobie radę. Różny może być efekt końcowy, ale nieskromnie muszę powiedzieć, że udało mi się zaszczepić bakcyla w osobach, które lukier widziały pierwszy raz na moim szkoleniu. Zajrzyjcie chociażby na Facebook i znajdźcie PiernikoMania, Ciasteczkowa Czarodziejka, Z sercem robione, Lukrowany Butik, Cymesik, Piernikarnik, Wypiekane Opowieści i wiele innych!

Aby się zapisać, najlepiej dzwońcie pod nr 504678861. Lub piszcie na priv na fb. Najdłużej odpowiadam na wiadomosci wysłane na pocztę (czyli przez formularz kontaktowy…).

Do zobaczenia!!!!!

https://www.facebook.com/ajatopiernicze

Szkolenia wiosna 2018

Zapraszam na wiosenno-wielkanocne szkolenia w Poznaniu i we Wrocławiu.

wszystkie

Wrocław:

adres: Stowarzyszenie Tratwa, ul. Legnicka 65

Cena 570 zł – szkolenie jest jednodniowe. Grupy 9 osobowe.

24.02. (sobota) 9.00 – 18.00

25.02. (niedziela) 9.00 – 18.00

Poznań

adres: Mickiewicza 27 (Cafe Dylemat)

Cena 560 zł – szkolenie jednodniowe. Grupy 8 osobowe.

04.02. (niedziela)9.00 – 18.00

10.03. (sobota) 9.00 – 18.00

11.03. (niedziela) 9.00 – 18.00

Każdy uczestnik dostanie na własność zestaw do pierniczenia:

-szablon kulinarny – prezent od Szablony Kulinarne

– 7 barwników w proszku

-100 jednorazowych rękawów cukierniczych (takich, jakich sama używam do lukrowania)

– zestaw pędzelków

-paletkę do barwników

-specjalny szpikulec do lukru  Słodkaś (bardzo pomocny przy drobnych zdobieniach)

– metalową foremkę do ciastek – prezent od Pogięci

-notesik i długopis :)

– bawełniany fartuszek

–  pudełka do spakowania pierniczków(od Pudełeczka na ciasteczka )

-coś słodkiego :)

– dyplom od „A ja to pierniczę” :)

Poza tym w cenę wliczony jest obiad, kawa i herbata :)

Na czas szkolenia zapewniam wszystkie niezbędne materiały – pierniczki, ręczniki papierowe, kubeczki, mikser :). Nic nie trzeba z sobą zabierać. Ale zaznaczam, że nie używam rękawów cukierniczych i tylek – zdobimy z woreczka :)

Na szkoleniu chcę zaprezentować przede wszystkim wiedzę dotyczącą:

-robienia lukru, odpowiedniej gęstości do konkretnych typów zdobień (koronka, kwiatki, wypełnianie całego ciastka, postacie itd).

-różnych metod suszenia

-używania barwników w proszku oraz wszystkiego, czego nauczyłam się o mieszaniu kolorów

-podstawy malowania barwnikami na lukrze

– unikania błędów, które skutkują plamami, przebarwieniami i innymi dziwnymi niespodziankami (bo przerobiłam chyba wszystkie na własnej skórze)

– całej mojej wiedzy na ten temat – od A do Z

Poza tym, po szkoleniu przyjmuję wszystkie kursantki do naszej poszkoleniowej grupy na facebooku, gdzie systematycznie wymieniamy się całą naszą wiedzą i doświadczeniami. Jest tam naprawdę sympatycznie :)

Poniżej zdobienia, które będziemy ćwiczyć:

1.  Różyczki na mokro moim sposobem:) Jak je zrobić, by za każdym razem wyglądały tak,  jak na zdjęciu poniżej (nie, nie wystarczy pomerdać byle jak w lukrze:P)

rózyczki

2. Różyczki i listki 3D, które zrobimy bez użycia tylki, prosto z woreczka. Tym sposobem możemy zrobić nawet najmniejsze kwiatuszki ) te na zdjęciu mają ok 3-4 mm średnicy.

Pokażę, jak zrobić wzór koszyczka (dziewczynka trzyma taki w rączce).

Pomalujemy tło piernika barwnikami.

Wylukrujemy dziewczynkę z koszem kwiatów (wzór inspirowany twórczością Sara Kay)

dziewczynka

3. Użyjemy szablonu od Szablony Kulinarne. Wzór szablonu jest niespodzianką :)

szablony kulinarne

4. Pokażę, jak wycieniować lukier, by uzyskać efekt przejscią koloru (ombre). Na koniec ozdobimy pierniczki koronkami z lukru (pokażę, jak zrobić ładną  koronkę i przekażę kilka trików ;))

cieniowanie a ja to pierniczę

Czeka nas ciężka praca z bardzo krótką przerwą na obiad. Te, które były – wiedzą :)

Opowiadając na częste pytania o stopień trudności szkolenia. Nie jest trudne, ale wyczerpujące fizycznie :) Każda osoba da sobie radę. Różny może być efekt końcowy, ale nieskromnie muszę powiedzieć, że udało mi się zaszczepić bakcyla w osobach, które lukier widziały pierwszy raz na moim szkoleniu. Zajrzyjcie chociażby na Facebook i znajdźcie PiernikoMania, Ciasteczkowa Czarodziejka, Z sercem robione, Lukrowany Butik, Cymesik, Piernikarnik, Wypiekane Opowieści i wiele innych!

Aby się zapisać, najlepiej dzwońcie pod nr 504678861. Lub piszcie na priv na fb. Najdłużej odpowiadam na wiadomosci wysłane na pocztę (czyli przez formularz kontaktowy…).

Do zobaczenia!!!!!

https://www.facebook.com/ajatopiernicze

Na koniec pokażę efekty zmagań uczestniczek ostatniego szkolenia:

DSC_0095[1]

DSC_0090[1]

DSC_0092[1]

DSC_0093[1]

DSC_0091[1]

Szkolenia zima 2017

Lato w pełni, jednak czas już pomyśleć o zimowych wzorach, bo ani się obejrzymy, a tir z Coca Colą pojawi się w telewizorach…

Szkolenia będą we Wrocławiu i w Poznaniu.

Szczegóły poniżej.

Wrocław:

adres: Stowarzyszenie Tratwa, ul. Legnicka 65

Cena 530 zł – szkolenie jest jednodniowe. Grupy 9 osobowe.

16.09. (sobota) 9.00 – 18.00

17.09. (niedziela) 9.00 – 18.00

18.11. (sobota) 9.00-18.00

19.11. (niedziela) 9.00 – 18.00

Poznań

adres: ul. Czartoria 9

Cena 500 zł – szkolenie jednodniowe. Grupy 5 osobowe.

23.09. (sobota)9.00 – 18.00

30.09. (sobota) 9.00 – 18.00

07.10. (sobota) 9.00 – 18.00

28.10. (sobota) 9.00 – 18.00

11.11. (sobota) 9.00-18.00

Każdy uczestnik dostanie na własność zestaw do pierniczenia:

-szablon kulinarny – prezent od Szablony Kulinarne

– 7 barwników w proszku

-100 woreczków foliowych (takich, jakich sama używam do lukrowania)

– zestaw pędzelków

-specjalny szpikulec do lukru (bardzo pomocny przy drobnych zdobieniach)

-tylkę „łezkę” Wilton 102

-notesik i długopis :)

– bawełniany fartuszek

–  pudełka do spakowania pierniczków(od Pudełeczka na ciasteczka )

-coś słodkiego :)

– dyplom od „A ja to pierniczę” :)

Poza tym w cenę wliczony jest obiad, kawa i herbata :)

Na czas szkolenia zapewniam wszystkie niezbędne materiały – pierniczki, ręczniki papierowe, kubeczki, mikser :). Nic nie trzeba z sobą zabierać. Ale zaznaczam, że nie używam rękawów cukierniczych i tylek (tylko różyczki) – zdobimy z woreczka :) Choć pokażę Wam, jak zrobić takie różyczki i bez tylki.

Na szkoleniu chcę zaprezentować przede wszystkim wiedzę dotyczącą:

-robienia lukru, odpowiedniej gęstości do konkretnych typów zdobień (koronka, kwiatki, wypełnianie całego ciastka itd).

-różnych metod suszenia

-używania barwników w proszku oraz wszystkiego, czego nauczyłam się o mieszaniu kolorów

– unikania błędów, które skutkują plamami, przebarwieniami i innymi dziwnymi niespodziankami (bo przerobiłam chyba wszystkie na własnej skórze)

– całej mojej wiedzy na ten temat – od A do Z

Poza tym, po szkoleniu przyjmuję wszystkie kursantki do naszej poszkoleniowej grupy na facebooku, gdzie systematycznie wymieniamy się całą naszą wiedzą i doświadczeniami. Jest tam naprawdę sympatycznie :)

Poniżej zdobienia, które będziemy ćwiczyć:

1.  Różyczki na mokro. Jak je zrobić, by wyglądały tak, jak zdjęciu poniżej (nie, nie wystarczy pomerdać byle jak w lukrze:P) oraz koronka półprzezroczysta – czyli zrobimy taki pierniczek w kształcie dzwonka.

DSC_0229

2. Wzór deseczek i wieniec z ostrokrzewu. ORAZ nauczymy się robić piękne różyczki, które widać na zdjęciu – te lezące na i pod paterą.

DSC_0231

3. Gwiazdor lub, jak wolicie, Święty Mikołaj. Z tym będzie trochę zabawy, bo dostaniecie pierniczki z białym tłem – resztę zrobicie same.

DSC_0226

4.Pierniczek ze śnieżynką, wykonaną za pomocą szablonu od Szablony Kulinarne

DSC_0228

Jak widać szkolenie ambitne. Nie bedzie czasu na pogaduchy. Czeka nas ciężka praca z bardzo krótką przerwą na obiad. Te, które były – wiedzą :)

Opowiadając na częste pytania o stopień trudności szkolenia. Nie jest trudne, ale wyczerpujące fizycznie :) Każda osoba da sobie radę. Różny może być efekt końcowy, ale nieskromnie muszę powiedzieć, że udało mi się zaszczepić bakcyla w osobach, które lukier widziały pierwszy raz na moim szkoleniu. Zajrzyjcie chociażby na Facebook i znajdźcie PiernikoMania, Ciasteczkowa Czarodziejka, Z sercem robione, Lukrowany Butik i wiele innych!

Aby się zapisać, najlepiej dzwońcie pod nr 504678861. Lub piszcie na priv na fb. Najdłużej odpowiadam na wiadomosci wysłane na pocztę (czyli przez formularz kontaktowy…).

Do zobaczenia!!!!!

https://www.facebook.com/ajatopiernicze

Szkolenia lato 2017 Poznań i Gdańsk

W związku z bardzo dużym zainteresowaniem szkoleniami wiosennymi, powtarzam je w czerwcu i lipcu. Program będzie bardzo podobny, ponieważ zawiera wszystkie techniki, jakich używam przy ozdabianiu pierniczków.

Szkolenie trwa jeden dzień (9godzin).

Terminy:

Poznań (maksymalnie 5 osób)  cena 500 zł. Godziny 9.00 – 18.00:

10.06. (sobota)

25.06 (niedziela)

29.07 (sobota)

30.07 (niedziela)

Gdańsk (maksymalnie 9 osób) cena 560 zł:

22.07 (sobota)

23.07 (niedziela)

Zapisy przyjmuję telefonicznie (504678861) lub przez wiadomosc prywatną na fb (https://pl-pl.facebook.com/ajatopiernicze)

Każdy uczestnik dostanie na własność zestaw do pierniczenia:

-szablon kulinarny i specjalną szpatułkę – prezent od Szablony Kulinarne

-barwniki w proszku

-zestaw 15 pędzelków

-100 woreczków dekoratorskich jednorazowych (takich, jakich sama używam do lukrowania)

-specjalny szpikulec do lukru (bardzo pomocny przy drobnych zdobieniach)

-tylkę „łezkę” do kwiatków

-pudełko od Pudełeczka na ciasteczka

-notesik i długopis

– bawełniany fartuszek z moim logo

-coś słodkiego

– pamiątkowy dyplom od „A ja to pierniczę”

Poza tym w cenę wliczony jest obiad, kawa i herbata

Na czas szkolenia zapewniam wszystkie niezbędne materiały – pierniczki, ręczniki papierowe, kubeczki, mikser:). Nic nie trzeba z sobą zabierać.

Na szkoleniu chcę zaprezentować przede wszystkim wiedzę dotyczącą:

-robienia lukru, odpowiedniej gęstości do konkretnych typów zdobień (koronka, kwiatki, szablon, wypełnianie całego ciastka itd).

-różnych metod suszenia

-używania barwników w proszku, żelu, w płynie oraz wszystkiego, czego nauczyłam się o mieszaniu kolorów

– unikania błędów, które skutkują plamami, przebarwieniami i innymi dziwnymi niespodziankami (bo przerobiłam chyba wszystkie na własnej skórze)

– całej mojej wiedzy na temat lukru, pierniczków, prowadzenia własnej działalności

Poza tym, po szkoleniu przyjmuję wszystkie kursantki do naszej poszkoleniowej grupy na facebooku, gdzie systematycznie wymieniamy się całą naszą wiedzą i doświadczeniami. Jest tam naprawdę sympatycznie :)

Poniżej zdobienia, które będziemy ćwiczyć:

szkolenie a ja to piernicze

 

szkolenie a ja to pierniczę 4

szkolenie a ja to pierniczę 3

a ja to pierniczę szkolenie 2

(obrazek na podstawie grafiki autorstwa Mariny Fedotovej)

a ja to pierniczę szkolenie 1

Opowiadając na częste pytania o stopień trudności szkolenia. Nie jest trudne, ale wyczerpujące fizycznie. Szkolenie trwa 9 godzin z jedną, krótką przerwą na obiad.

Każda osoba da sobie radę. Różny może być efekt końcowy, ale nieskromnie muszę powiedzieć, że udało mi się zaszczepić bakcyla nawet w osobach, które lukier widziały pierwszy raz na moim szkoleniu. Zajrzyjcie chociażby na Facebook i znajdźcie PiernikoMania, Ciasteczkowa Czarodziejka, Z sercem robione, Lukrowany Butik, Chacho Ciacho, Wypiekane Opowieści, Cymesik, Piernikowy Świat , Crazy Agnes , Lukrecja , Lukrowe Atelier , Słodki zawrót Głowy , Piernikowy czar i wiele innych!

Aby się zapisać, najlepiej dzwońcie pod nr 504678861. Lub piszcie na priv na fb. Lepiej nie piszcie na maila, bo wiadomości wskakują w spam i czasem mi to gdzieś umyka…

Uwaga – po kilku nieprzyjemnych doświadczeniach z zeszłego roku, na listę uczestników wpisuję osoby, które wpłacą już zadatek.

Do zobaczenia!!!!!

https://www.facebook.com/ajatopiernicze

Szkolenia wiosna 2017

Oto plan szkoleń na wiosnę 2017.

POZNAŃ

Cena 500 zł – ilość osób na jednym szkoleniu to maksymalnie 5

Daty (w tej chwili są to same niedziele, ale jeśli będzie więcej chętnych – mogę ustalić jakiś sobotni termin)

05.02

19.02.

26.02.

19.03.

26.03.

23.04

Godzina 9.00 do 17.30

Ilość miejsc: maksymalnie 5 osób

Zapisy przyjmuję telefonicznie (504678861) lub przez wiadomosc prywatną na fb (https://pl-pl.facebook.com/ajatopiernicze)

Każdy uczestnik dostanie na własność zestaw do pierniczenia:

-szablon kulinarny i specjalną szpatułkę – prezent od Szablony Kulinarne

-barwniki w proszku

-zestaw 10 pędzelków

-plastikową paletkę do farbek

-100 woreczków foliowych (takich, jakich sama używam do lukrowania)

-specjalny szpikulec do lukru (bardzo pomocny przy drobnych zdobieniach)

-kilka worków cukierniczych jednorazowych

-tylkę „łezkę” Wilton 102

-tylkę listek Wilton nr 352

-pudełko od Pudełeczka na ciasteczka

-notesik i długopis

– bawełniany fartuszek z moim logo

-coś słodkiego

– pamiątkowy dyplom od „A ja to pierniczę”

Poza tym w cenę wliczony jest obiad, kawa i herbata

Na czas szkolenia zapewniam wszystkie niezbędne materiały – pierniczki, ręczniki papierowe, kubeczki, mikser:). Nic nie trzeba z sobą zabierać. Ale zaznaczam, że nie używam rękawów cukierniczych i tylek (tylko różyczki i listki) – zdobimy z woreczka

Na szkoleniu chcę zaprezentować przede wszystkim wiedzę dotyczącą:

-robienia lukru, odpowiedniej gęstości do konkretnych typów zdobień (koronka, kwiatki, wypełnianie całego ciastka itd).

-różnych metod suszenia

-używania barwników w proszku oraz wszystkiego, czego nauczyłam się o mieszaniu kolorów

– unikania błędów, które skutkują plamami, przebarwieniami i innymi dziwnymi niespodziankami (bo przerobiłam chyba wszystkie na własnej skórze)

– całej mojej wiedzy na ten temat – od A do Z

Poza tym, po szkoleniu przyjmuję wszystkie kursantki do naszej poszkoleniowej grupy na facebooku, gdzie systematycznie wymieniamy się całą naszą wiedzą i doświadczeniami. Jest tam naprawdę sympatycznie.

Poniżej zdobienia, które będziemy ćwiczyć:

1. Pierniczek serce ozdobione za pomocą szablonu od Szablony Kulinarne

szkol2

2. Różyczki i listki wykonane z tylki. Oraz wypełnienie lukrem całego ciastka i wycieniowanie go nową metodą, którą pokazała moja uczennica, Kasia Czechowska ze Słodki zawrót głowy

szkol1

3. Ciasteczko, które zajmie nam chyba najwięcej czasu, czyli grafika Sarah Kay wykonana lukrem i pomalowana barwnikami.

szkol3

4. Różyczki na mokro (kształt pierniczka wybierzemy na szkoleniu)

szkol4

 

Opowiadając na częste pytania o stopień trudności szkolenia. Nie jest trudne, ale wyczerpujące fizycznie. Szkolenie trwa prawie 9 godzin (koniec o 17.30 podany jest tak orientacyjne) z jedną, krótką przerwą na obiad.

Każda osoba da sobie radę. Różny może być efekt końcowy, ale nieskromnie muszę powiedzieć, że udało mi się zaszczepić bakcyla nawet w osobach, które lukier widziały pierwszy raz na moim szkoleniu. Zajrzyjcie chociażby na Facebook i znajdźcie PiernikoMania, Ciasteczkowa Czarodziejka, Z sercem robione, Lukrowany Butik, Chacho Ciacho, Cymesik i wiele innych!

Aby się zapisać, najlepiej dzwońcie pod nr 504678861. Lub piszcie na priv na fb.

Uwaga – po kilku doświadczeniach z zeszłego roku, na listę uczestników wpisuję osoby, które wpłacą już zadatek.

Do zobaczenia!!!!!

https://www.facebook.com/ajatopiernicze

Ostatnie szkolenia 2016

Dzieci pomaszerowały z tornistrami do szkół, więc czas najwyższy pomyśleć o… Bożym Narodzeniu :) Szkolenia z dekorowania pierniczków w klimacie świątecznym odbędą się w październiku – w Poznaniu i Wrocławiu.

No to lecimy z planem:

POZNAŃ

Cena 400 zł

8.10 (sobota) oraz 9.10 (niedziela). Są to dwa szkolenia JEDNODNIOWE (dwa dni – dwie grupy).

Miejsce – moje mieszkanie: POZNAŃ, ul Czartoria 9

Godzina 9.30 do 18.00

Ilość miejsc: maksymalnie 5 osób

WROCŁAW

I tu niespodzianka! W jednym budynku w tym samym terminie odbędą się dwa szkolenia. Tyle, że w różnych salach. W jednej sali będę ja a w drugiej… Beata Prusak z Pierniczki do zadań specjalnych :) Jeśli ktoś chce wziąć udział w dwóch szkoleniach, nie ma problemu. Bo obydwie będziemy tam w sobotę i niedzielę.

Cena 450 zl za moje szkolenie

29.10 i 30.10 (sobota i niedziela – przypominam, to szkolenia jednodniowe)

Miejsce: Stowarzyszenie TRATWA ul. Legnicka 65

Godziny od 9.30 do 18.00.

Ilość miejsc: 9 osób na każdy dzień.

UWAGA! Jeśli będą chętni, ustalę dodatkowy termin na szkolenie w Poznaniu. Najprędzej drugi weekend listopada. Warunki i program, jak na szkoleniu październikowym.

Każdy uczestnik dostanie na własność zestaw do pierniczenia:

-szablon kulinarny – prezent od Szablony Kulinarne

-foremkę  – prezent od Cookieland Cutters

– 7 barwników w proszku

-100 woreczków foliowych (takich, jakich sama używam do lukrowania)

– dwa pędzelki

-specjalny szpikulec do lukru (bardzo pomocny przy drobnych zdobieniach)

-worek cukierniczy jednorazowy

-tylkę „łezkę” Wilton 102

-notesik i długopis :)

– bawełniany fartuszek

–  pudełka do spakowania pierniczków(od Pudełeczka na ciasteczka )

-coś słodkiego :)

– dyplom od „A ja to pierniczę” :)

Poza tym w cenę wliczony jest obiad, kawa i herbata :)

Na czas szkolenia zapewniam wszystkie niezbędne materiały – pierniczki, ręczniki papierowe, kubeczki, mikser :). Nic nie trzeba z sobą zabierać. Ale zaznaczam, że nie używam rękawów cukierniczych i tylek (tylko różyczki) – zdobimy z woreczka :)

Na szkoleniu chcę zaprezentować przede wszystkim wiedzę dotyczącą:

-robienia lukru, odpowiedniej gęstości do konkretnych typów zdobień (koronka, kwiatki, wypełnianie całego ciastka itd).

-różnych metod suszenia

-używania barwników w proszku oraz wszystkiego, czego nauczyłam się o mieszaniu kolorów

– unikania błędów, które skutkują plamami, przebarwieniami i innymi dziwnymi niespodziankami (bo przerobiłam chyba wszystkie na własnej skórze)

– całej mojej wiedzy na ten temat – od A do Z

Poza tym, po szkoleniu przyjmuję wszystkie kursantki do naszej poszkoleniowej grupy na facebooku, gdzie systematycznie wymieniamy się całą naszą wiedzą i doświadczeniami. Jest tam naprawdę sympatycznie :) Mamy już nawet za sobą jeden zlot popierniczonych – z którego wkrótce zdam relację.

Poniżej zdobienia, które będziemy ćwiczyć:

1.  Różyczki na mokro. Jak je zrobić, by wyglądały tak, jak zdjęciu poniżej (nie, nie wystarczy pomerdać byle jak w lukrze:P) oraz koronka półprzezroczysta – czyli zrobimy taki pierniczek w kształcie dzwonka.

DSC_0229

2. Wzór deseczek i wieniec z ostrokrzewu. ORAZ nauczymy się robić piękne różyczki, które widać na zdjęciu – te lezące na i pod paterą.

DSC_0231

3. Gwiazdor lub, jak wolicie, Święty Mikołaj. Z tym będzie trochę zabawy, bo dostaniecie pierniczki z białym tłem – resztę zrobicie same.

DSC_0226

4.Pierniczek ze śnieżynką, wykonaną za pomocą szablonu od Szablony Kulinarne

DSC_0228

Jak widać szkolenie ambitne. Nie bedzie czasu na pogaduchy. Czeka nas ciężka praca z bardzo krótką przerwą na obiad. Te, które były – wiedzą :)

Opowiadając na częste pytania o stopień trudności szkolenia. Nie jest trudne, ale wyczerpujące fizycznie :) Każda osoba da sobie radę. Różny może być efekt końcowy, ale nieskromnie muszę powiedzieć, że udało mi się zaszczepić bakcyla w osobach, które lukier widziały pierwszy raz na moim szkoleniu. Zajrzyjcie chociażby na Facebook i znajdźcie PiernikoMania, Ciasteczkowa Czarodziejka, Z sercem robione, Lukrowany Butik i wiele innych!

Aby się zapisać, najlepiej dzwońcie pod nr 504678861. Lub piszcie na priv na fb. Najdłużej odpowiadam na wiadomosci wysłane na pocztę (czyli przez formularz kontaktowy…).

Do zobaczenia!!!!!

https://www.facebook.com/ajatopiernicze

DSC_0225

Szkolenia lato 2016

Jak ten czas leci… Dopiero co malowaliśmy jajka na Wielkanoc a tu już lipiec zagląda nam przez ramię. No to nie traćmy czasu i przejdźmy do konkretów.

W lipcu odbędą się trzy cykle JEDNODNIOWYCH szkoleń. W Gdańsku, Poznaniu i Katowicach.

Gdańsk:

Cena 400 zl

9.07. oraz 10. 07. (sobota i niedziela – przypominam, to szkolenia jednodniowe)

Miejsce: Pracownia „Mróweczka” ul. Krzemowa 2

Godziny od 9.30 do 18.00.

Ilość miejsc: 9 osób na każdy dzień.

Poznań:

16.07. i 17.07.

Cena 380 zł

Miejsce: moje mieszkanie :)

Godziny 9.30 – 18.00

Ilość miejsc: 5 osób na każdy dzień.

Katowice

24.07.2016

Miejsce: Studio kulinarne „Pole do Popisu”, ul. Batorego 3

Cena 450 zł

Godziny 10.00 do 18.00 (może się przedłużyć, jak znam życie)

Ilość miejsc: 9 osób.

Odpowiedź na pierwsze pytanie, które ciśnie się Wam na usta: Ceny podyktowane są kosztami, jakie ponoszę w związku z dojazdem, noclegiem, wynajmem sali itd.

 

Każdy uczestnik dostanie na własność zestaw do pierniczenia:

-szablon kulinarny – prezent od Szablony Kulinarne

-foremkę w kształcie plakietki – prezent od Cookieland Cutters

– 7 barwników w proszku

-100 woreczków foliowych (takich, jakich sama używam do lukrowania)

– dwa pędzelki

-specjalny szpikulec do lukru (bardzo pomocny przy drobnych zdobieniach)

-worek cukierniczy jednorazowy

-tylkę „łezkę” Wilton 103

-gwóźdź plastikowy do wykonywania kwiatków z lukru

-notesik i długopis :)

– bawełniany fartuszek

– 4 małe pudełka na pierniki (od Pudełeczka na ciasteczka )

-coś słodkiego :)

– no i hicior – dyplom od „A ja to pierniczę” :)

Poza tym w cenę wliczony jest obiad, kawa i herbata :)

Na czas szkolenia zapewniam wszystkie niezbędne materiały – pierniczki, ręczniki papierowe, kubeczki, mikser :). Nic nie trzeba z sobą zabierać. Ale zaznaczam, że nie używam rękawów cukierniczych i tylek (tylko różyczki) – zdobimy z woreczka :)

Na szkoleniu chcę zaprezentować przede wszystkim wiedzę dotyczącą:

-robienia lukru, odpowiedniej gęstości do konkretnych typów zdobień (koronka, kwiatki, wypełnianie całego ciastka itd).

-różnych metod suszenia

-używania barwników w proszku oraz wszystkiego, czego nauczyłam się o mieszaniu kolorów

– unikania błędów, które skutkują plamami, przebarwieniami i innymi dziwnymi niespodziankami (bo przerobiłam chyba wszystkie na własnej skórze)

– całej mojej wiedzy na ten temat – od A do Z

Poza tym, po szkoleniu przyjmuję wszystkie kursantki do naszej poszkoleniowej grupy na facebooku, gdzie systematycznie wymieniamy się całą naszą wiedzą i doświadczeniami. Jest tam naprawdę sympatycznie – za kilka dni planujemy wspólne pierniczenie na żywo :)

Poniżej zdobienia, które będziemy ćwiczyć:

1.  Różyczki na mokro. Jak je zrobić, by wyglądały tak, jak zdjęciu poniżej (nie, nie wystarczy pomerdać byle jak w lukrze:P)

rozyczki

2. „Deseczki” i róże z lukru (nauczymy się robić otwarte i zamknięte różyczki tylką w kształcie łezki).

Poniżej zdjęcie poglądowe – nie będziemy robić pierników 19 centymetrowych, lecz trochę mniejsze :)

DSC_0200

3. Zośkę z koszyczkiem (czyli, jak przenieść obrazek na pierniczek)

girl

Tutaj dam pierniczki z gotowym tłem.

4. Wzór łowicki – jak to ugryźć :)

DSC_0204

5. Pobawimy się SZABLONEM od Szablony Kulinarne :)

Ospowiadając na częste pytania o stopień trudności szkolenia. Nie jest trudne, ale wyczerpujące fizycznie :) Naprawdę cały czas pracujemy (z tą przerwą na obiad, po której ciężko wrócić do pracy:P). Każda osoba da sobie radę. Różny może być efekt końcowy, ale nieskromnie muszę powiedzieć, że udało mi się zaszczepić bakcyla w osobach, które lukier widziały pierwszy raz na moim szkoleniu. Zajrzyjcie chociażby na stronę PiernikoMania na fb :)

Aby się zapisać, najlepiej dzwońcie pod nr 504678861. Lub piszcie na priv na fb. Najdłużej odpowiadam na wiadomosci wysłane na pocztę (czyli przez formularz kontkatowy…).

Do zobaczenia!!!!!

https://www.facebook.com/ajatopiernicze